Συνεχίζουμε Σταθερά στην Πρώτη Γραμμή

Συνεχίζουμε Σταθερά στην Πρώτη Γραμμή

 Αυτούσια η ομιλία Ε. Θεοχάρους στη χθεσινή δεξίωση στο “Residence by Occhio” στη Λευκωσία για τις Ευρωεκλογές 

 Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκεστε σήμερα μαζί μου, που με στηρίξατε και σταθήκατε δίπλα μου όλα τα χρόνια στην πολιτική μου δράση, που πιστέψατε σε μένα, και που στηρίξατε την προεκλογική μου προσπάθεια.

Με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης συμμετέχω στην εκλογική αναμέτρηση για μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την συνεργασία της Αλληλεγγύης με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Συνεχίζω τον Αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί, πιστή στα Ιδανικά και τις Αξίες μας πέρα από άκαμπτα ιδεολογικά στεγανά και παραδοσιακά στερεότυπα σκληρής δεξιάς και άτεγκτης αριστεράς.

Στα δέκα χρόνια της θητείας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πορευθήκαμε μαζί, στον δρόμο προς την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη.

Εργαστήκαμε μαζί για την Ενωμένη Ευρώπη, όπως την συναντήσαμε, αλλά και για την Ευρώπη όπως την οραματιζόμαστε:

Την Ευρώπη της Αλληλεγγύης, της Ισότητας, της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αγωνιστήκαμε για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας!

Δώσαμε μάχες και εξακολουθούμε να πολεμάμε για μια Ευρώπη της άμεσης και συμμετοχικής Δημοκρατίας της Ελευθερίας των Λαών, των Αρχών και των Αξιών που μας συνέχουν, με ανθρωποκεντρικές και παραγωγικές μεταρρυθμίσεις μακριά από άκαμπτα ιδεολογικά στεγανά και κυρίως για μια Ευρώπη κοντά στους πολίτες.

Οραματιστήκαμε, την Ευρώπη της διαφάνειας, που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά  την διαφθορά και το έγκλημα.

Σχεδιάσαμε ένα καινούριο μοντέλο για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα με βάση την γνήσια συνεργασία μεταξύ όλων.

Επιδιώξαμε την ενίσχυση των απομακρυσμένων, και μικρών κρατών όπως είναι το δικό μας και την αναβάθμιση του ρόλου μας ως γεωπολιτικά και ενεργειακά ισχυρού κράτους, όπως είναι το δικό μας.

Εργαστήκαμε με γνώμονα τον πλήρη σεβασμό της εθνικής ταυτότητας και της αρχής της Επικουρικότητας, για το καλό ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων Πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς, στόχος μας είναι να στηρίξουμε την μεταρρύθμιση των Ευρωπαϊκών Θεσμών, με ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία και θα αποτελεί την φωνή των Ευρωπαίων πολιτών.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε σε ένα αναβαθμισμένο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις νομοθετικές διαδικασίες και στην  λήψη αποφάσεων.

Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών,

στην παροχή σύγχρονης παιδείας σε όλους στην βελτίωση των συστημάτων υγείας

στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, στην δημιουργία κράτους προνοίας, στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στόχος μας είναι μια Ευρώπη πιο πράσινη, πιο διασυνδεδεμένη, πιο απλή, πιο ευέλικτη, πιο αποκεντρωμένη, πιο κοινωνική, πιο κοντά στους πολίτες με εκπροσώπους που θα ικανοποιούν προϋποθέσεις όχι μόνο Αρχών, Αξιών, Ήθους και Υπευθυνότητας αλλά και εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Πιστεύουμε σε μια νέα πανευρωπαϊκή προσέγγιση στο μεταναστευτικό, με βάση την αλληλεγγύη και τον επιμερισμό του βάρους  σε κάθε κράτος αναλόγως των δυνατοτήτων του.

Φίλες και Φίλοι,

Θέλουμε μια δίκαιη Ευρώπη βασισμένη σε γερά θεμέλια, θέλουμε προστασία της πραγματικής οικονομίας και ανάπτυξη της γεωργίας με δημοσιονομικές πολιτικές που δεν θα οδηγούν σε μέτρα λιτότητας και στην φτωχοποίηση του κόσμου.

Θέλουμε ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, με ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική και ανθρώπινη ανάπτυξη και με την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Κι ακόμη, στηρίζουμε τους νέους μας. Δεν θέλουμε χαμένες γενιές, οι νέοι μας  αποτελούν την κινητήρια δύναμη για το μέλλον της Ευρώπης.

Στους νέους μας χρωστάμε όλες τις ευκαιρίες στην γνώση και στην κατάρτιση, για να διασφαλίσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την δυνατότητα να πραγματώσουν το όραμα τους.

Για να δώσουμε στην Κύπρο μας την θέση που της αξίζει. Για να είμαστε μαζί.

Σταθερά στην πρώτη Γραμμή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *